El municipi de Roda de Ter, situat a la zona entre les Guilleries i el Ter, és un dels municipis menys extensos de la comarca, 2 Km². El seu territori queda pràcticament envoltat pel terme de Masies de Roda. Comprèn, a més del nucli principal, el barri de la Creu de Codines. Travessa el terme l’antiga carretera comarcal C-153 de Vic a Olot i una carretera local que uneix la vila amb Manlleu.

Per tal de millorar la recollida selectiva, el municipi ha optat per la recollida de deixalles porta a porta des del 2005, obligant l’ús de bossa compostable pels residus orgànics des del 2010. Actualment és un dels pobles amb millors dades de recollida selectiva.  A partir de l’abril de 2019, es va instaurar l’ús del cubell xipat per l’orgànica i es va tancar l’àrea de contenidors amb clau.

Dubtes freqüents de la recollida porta a porta:

1- La matèria orgànica s’ha de treure al carrer dins el cubell que té un xip (el de 23 litres que té un codi imprès al davant). Si algú no disposa d’aquest cubell cal demanar-lo a l’Ajuntament. Per la matèria orgànica és obligatori fer servir bossa compostable.

2- Els dies que toca treure orgànica (a més a més del dia de rebuig), es poden treure bolquers i/o compreses (només aquests elements) en una bossa de plàstic lligada al costat del cubell .

3- El rebuig, cal treure ‘l al portal en una bossa de plàstic lligada  La cendra i  les sorres d’animals domèstics van al rebuig.

4- El multiproducte es treu sense cap tipus de cubell, amb una bossa de plàstic.

5- Les restes de jardí com gespa i fulles (els mateixos dies que toca orgànica, tres dies a la setmana), cal treure-les amb  el mateix contenidor  d’orgànica que té xip (si hi  ha prou capacitat) o en un contenidor homologat  més gran que cal demanar a l’Ajuntament. No es pot treure gespa/fulles en bosses de plàstic o altres recipients que el camió no pot aixecar.

Podeu consultar el calendari 2024 aquí:  2024_Roda de Ter_PaP

SERVEIS QUE PRESTEM:
  • Orgànica
  • Multiproducte
  • Vidre
  • Rebuig
  • Deixalleria mòbil
DSC_6798
RECOLLIDA PORTA A PORTA
S’ha de treure la bossa o el cubell de les 20 a les 22h hores, seguint el següent calendari setmanal:

Tots els dies festius, també hi ha servei de recollida

icon-paint

DEIXALLERIA MÒBIL
En general, a la deixalleria hi portarem residus perillosos per a les persones i el medi ambient, roba, químics, petits aparells electrònics, olis usats, pneumàtics, piles i bateries, joguines, etc. que poden ser reciclats o recuperats.

El municipi de Roda de Ter té conveni amb la deixalleria fixa de Manlleu i per tant, els seus vilatans també poden portar-hi els residus especials i perillosos.

Què puc portar a la deixalleria mòbil

CALENDARI i HORARI

La deixalleria mòbil s’instal·la a Roda de Ter el 3r dimarts dels mesos de gener, abril, juliol i octubre, a l’aparcament de darrera l’Ajuntament de 9 a 15h

UBICACIÓ

Aparcament darrera Ajuntament