FAQ’S

El que paguem els ciutadans pel servei de recollida i tractament de deixalles és una taxa municipal. Una taxa no és un impost, sinó que és el COST del servei repartit pel nombre de llars que reben el servei. Així doncs una taxa no es decideix, sinó que és el resultat d’una operació.

Així, el cost del tractament dels residus és menor o major depenent de com els ciutadans triem els residus: com més rebuig (el què no és reciclable o bé escombraries barrejades), menys podem reciclar i més car surt el servei… i això ho paguem entre tots. És la suma de tots la que pot aconseguir controlar el cost.

Actualment ja estem treballant per desenvolupar sistemes intel·ligents que permetin que cada llar pagui en funció de com faci la gestió dels seus residus: si feu una bona tria a casa, pagareu menys que una llar on no es faci bé.

Mentrestant, som al teu costat per resoldre tots aquells dubtes o problemàtiques vinculades a la gestió de residus en què et puguem ajudar!

Ens pots trucar o contactar per qualsevol dels nostres canals sempre que ho necessitis. Més enllà de la gestió de residus, el nostre objectiu principal és acompanyar els ciutadans i ciutadanes a poder fer una gestió de residus més eficient i de la manera més fàcil possible.

Et podem resoldre dubtes i facilitar-te petites idees i trucs per fer que la interiorització dels nous sistemes de gestió de residus no et generin cap mena d’estrès.

Procurem de realitzar les rutes fora de les principals hores punta. De fet, treballem les 24 hores del dia. Més enllà dels serveis habituals de recollida d’escombraries, som un servei de suport en diferents situacions no tan habituals com accidents de trànsit (neteja viària), neteja després d’esdeveniments que ocasionen generació de residus (concerts, mercats, etc.).

Mirarem de no entorpir la teva ruta, però si ens veus, recorda que estem treballant per a tu també, perquè els teus carrers siguin nets, no facin pudor i perquè el teu planeta tingui un futur millor. Tu ens ajudes a fer una part de la gestió des de casa, i nosaltres la continuem!

RRO és un consorci mixt format per l’administració (Consell Comarcal d’Osona, 55%) i una empresa privada (CESPA, 45%). Així podem garantir que els municipis d’Osona tinguin accés als serveis de primer nivell que estem prestant a nivell de qualitat i eficiència. RRO és líder en eficiència en molts rànquings comparatius amb altres municipis de l’estat espanyol.

Si bé una part del capital és de l’empresa privada, tot l’equip, instal·lacions i materials són a la comarca d’Osona. Tots som osonenques i osonencs com tu. Som els gestors de residus de Km0 i et volem recordar que estem a la teva disposició per ajudar-te en tot allò que et calgui: dubtes, consultes, etc.

Som una empresa del territori amb gent de casa.

I tant que sí. Entenem que la gestió de residus té una pota fonamental: acompanyar en l’aprenentatge de la gestió de residus als ciutadans i ciutadanes. Destinem molts esforços en divulgar i sensibilitzar la ciutadania.

No ens sentim representats en la imatge del policia de les escombraries que en el porta a porta penalitza qui no ho fa prou bé. A l’inrevés, ens sentim educadors en la gestió de residus. Ens agrada la nostra feina i estem convençuts que si traslladem el nostre coneixement en la gestió de residus, tots plegats ho farem millor.

A nivell de ciutadans del futur, hem apostat fort per una Ecoestació que recorre escoles i espais públics per ensenyar d’una manera divertida als més petits, i també als adults, la importància de fer una bona gestió de residus.

Tens moltíssimes garanties. Com a empresa privada ens devem a diverses normatives i certificacions que auditen els nostres processos. I com a administració ens devem a la llei de transparència i publiquem tota la informació requerida. Així que complim per dues bandes i n’estem ben orgullosos.

I si no trobes prou informació o et sents insegur, no dubtis a contactar-nos i t’explicarem tot allò que t’inquieti. Fins i tot et convidarem a veure com treballem!