El municipi de les Masies de Roda té una extensió de 16 Km², i envolta quasi completament el terme de Roda de Ter. La seva població es distribueix principalment en masies i en els nuclis de les Cases Noves, l’Esquerda, Fontanelles i el Vicenç. La tipologia d’edificació dels nuclis és principalment casa unifamiliar amb jardí. A més a més dels serveis de recollida de residus i de voluminosos que presta el Consell Comarcal, els ciutadans poden utilitzar la deixalleria fixa de Manlleu.

El 2020 va començar un nou sistema de recollida:

  • Per la fracció vidre, continuaran havent-hi els contenidors al carrer.
  • Es fa recollida porta a porta de les fraccions multiproducte i rebuig. El Multiproducte (envasos i paper/cartró), cal deixar-lo la nit del dilluns i dijous (es recull a la matinada de dimarts i divendres), amb una bossa de plàstic convencional. El rebuig (tot allò que no es pot reciclar), cal treure’l dins una bossa convencional i dins del cubell gris homologat, el dimarts a la nit (es recull el dimecres a la matinada). En cas de no disposar del cubell, cal anar-lo a buscar a l’Ajuntament.
  • Recollida de bolquers: els bolquers i compreses són rebuig i per tant es poden treure el dia de rebuig. A més a més, els dies que toca multiproducte, també es poden treure però en una bossa a part marcada amb un adhesiu. Els adhesius es poden recollir a l’Ajuntament o te’ls pots imprimir a casa (amb un full adhesiu o amb paper). Descarrega’t els adhesius per imprimir aquí: adh_bolquers_autoedicio
  • La fracció orgànica cal dipositar-la als compostadors distribuïts pel municipi. Els compostadors s’obren amb una targeta electrònica. Aquesta targeta serveix també per obrir l’àrea d’aportació de residus (per moments puntuals que no pugueu deixar els residus a la porta).
  • Les cases disseminades han de dipositar els seus residus a  l’àrea d’aportació de residus (obertura amb targeta electrònica).

Si no vas poder venir a la sessió informativa, aquí trobaràs la presentació amb tota la informació detallada: 2020_LesMasiesdeRoda_ PaP i compostatge

Podeu consultar el calendari 2024 aquí: 2024_Masies de Roda_PaP

Masies de Roda
SERVEIS QUE PRESTEM:
  • Multiproducte
  • Vidre
  • Rebuig
  • Voluminosos
RECOLLIDA DE VOLUMINOSOS

CALENDARI

Recollida mensual: cada 2n dimarts de mes.

CONDICIONS

Què cal fer? Truqueu al vostre Ajuntament (93 854 00 27) fins a 24 hores abans de la recollida i prendrem nota del que voleu llençar i de l’adreça de casa vostra.
Només heu de deixar el que voleu tirar davant la porta de casa vostra i passarem a recollir-ho.