L’Ajuntament de Santa Eugènia de Berga vol avançar en la recollida selectiva de residus, amb l’ús de cubells xipats per a l’orgànica i la resta. Aquest sistema permetrà determinar el grau de participació dels habitants en la recollida selectiva, incrementar la participació i millorar la qualitat de la fracció orgànica.

La informació que s’obtindrà del seguiment permetrà a mitjà termini establir una taxa d’escombraries més justa, en la que els habitatges que no participin en la recollida selectiva pagaran més que els que ho fan bé.

SESSIÓ INFORMATIVA

El dimarts 20 de juny a les 20 h es farà una sessió informativa a la Sala de Plens de l’Ajuntament on tots els veïns/es que ho desitgin hi podran assistir.

REPARTIMENT DEL MATERIAL PORTA A PORTA

Entre el 26 de juny i 1 de juliol a la Nau d’Entitats (c/ Tramuntana, 4):

  • Dilluns 26 de juny: de 9:00 a 15:00h
  • Dimarts 27 de juny: de 15:00 a 20:00h
  • Dimecres 28 de juny: de 09:00 a 15:00h
  • Dijous 29 de juny: de 15:00 a 20:00h
  • Divendres 30 de juny: de 15:00 a 20:00h
  • Dissabte 1 de juliol: de 09:00 a 13:00h

És important que tots els veïns/es vinguin a buscar els cubells aquests dies. Han de portar omplert el formulari que els hi ha entregat l’Ajuntament a través de la bustiada. Si algú no ha rebut el formulari que no es preocupi perquè al punt de recollida de cubells n’hi hauran més i podreu demanar tots els dubtes que tingueu.

QUÈ PASSA SI NO PUC ANAR A RECOLLIR ELS CUBELLS?

En el supòsit que per qüestions d’horaris no pugueu recollir els cubells, ho podeu delegar a una altra persona, donant-li el teu formulari omplert.

Podeu utilitzar els cubells des del moment que els tingueu. A partir del 15 de juliol serà obligatori treure la fracció orgànica i resta amb els nous cubells xipats. Per tant, a partir d’aquesta data aquestes fraccions de residus no es recolliran en cap altre cubell, ni tampoc si es deixen sense cubell.

Els nous cubells xipats són per treure a l’exterior. El cubell d’orgànica actual es podrà tenir a la cuina, de manera que serà només per ús interior, fent que sigui més higiènic i que sempre el tinguem disponible, ja que podrem traspassar la bossa compostable al nou cubell quan la tinguem plena.

Si teniu dubtes sobre el porta a porta, trobareu informació i el calendari de recollida a l’apartat “municipis/santa-eugenia-de-berga” d’aquest web o podeu trucar-nos al telèfon gratuït 900 102 989.

MÉS INFORMACIÓ:

Díptic informatiu

Calendari setmanal