El passat dijous 11 de maig, l’Ajuntament de Sant Julià i RRO, van portar a terme una sessió informativa adreçada a la població del municipi. La xerrada va tenir l’objectiu d’explicar els diferents models de recollida de residus que hi ha al mercat, i quins avantatges i inconvenients cal considerar per cadascun.

Actualment a Sant Julià existeixen contenidors de 4 fraccions diferents (Rebuig, orgànica, multiproducte i vidre), els quals es buiden amb tres tipus de vehicles diferents: càrrega posterior per el rebuig i orgànica, càrrega lateral pel multiproducte i càrrega superior pel vidre.

Des del consisitori, fa temps que s’han encarregat estudis per avaluar la implantació del sistema de recollida porta a porta i se n’han valorat els costos. La proposta de l’Ajuntament és implementar aquest sistema per tenir un municipi més sostenible i evitar un gran encariment en el cost del tractament dels residus a causa de l’increment de cànon d’abocador.

Podeu descarregar-vos la presentació aquí: 2017_sistemes gestio residus_SJV