El passat divendres 31 de març, en el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses d’Osona, i amb la presència del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va quedar inagurada l’ECOESTACIÓ.

RRO gestionarà aquest equip mòbil digital, que permetrà acostar-nos a tots els muncipis de la comarca per donar a conèixer de forma divertida i visual aspectes sobre la gestió dels residus municipals a la comarca, així com fomentar la recollida selectiva entre la pobalció. L’ECOESTACIÓ disposarà d’un dinamitzador ambiental que animarà a la població a participar en els jocs i tallers i atendrà als usuaris per qualsevol dubte.

L’ECOESTACIÓ consta de diversos elements audiovisuals i hardware. Concretament, d’una pantalla de gran format, amb 65” on s’hi projecten vídeos explicatius de la composició dels residus, dels diversos tipus de recollida i del tractament que reben. També disposa de 3 pantalles tàctils individuals (tauletes digitals de 13,3’’) amb diversos jocs: un dedicat al multiproducte, un altre al vidre i el tercer a l’orgànica. Aquests jocs estan dissenyats amb el propòsit d’anar més enllà del pur entreteniment: volen educar i formar. Aprofiten els avantatges de la dinàmica de joc i van adreçats a nens i nenes a partir de 8 anys i a adults.

Finalment, disposa d’un taller educatiu, format per una ruleta on es fan diverses preguntes relatives als residus als usuaris, que poden contestar mitjançant uns imants que et guien en les respostes possibles.

La primera parada de l’ECOESTACIÓ serà al Mercat del Ram de Vic. Ens trobareu al c/Joan de Serrallonga divendres 7, dissabte 8 i diumenge 9 d’abril. Us hi esperem!