Aquest divendres, 31 de març, en motiu de la presència del Conseller de Territori i Sostenibilitat al Consell d’Alcaldes i Alcadesses de la comarca d’Osona, es presentarà a davant de l’Edifici El Sucre, L’ECOESTACIÓ, un equip mòbil digital que permet la interactuació del públic amb l’objectiu de donar a conèixer de forma lúdica aspectes vinculats amb la gestió dels residus municipals i fomentar la recollida selectiva entre la població.

La seva mobilitat permetrà que esdevingui un punt informatiu itinerant multipantalla que ens aproparà als 127.000 habitants dels 39 municipis de la comarca d’Osona on RRO presta servei. L’ECOESTACIÓ disposa d’una pantalla de gran format, on s’emetran vídeos explicatius sobre residus i tres suports amb tauletes digitals que inclouran jocs sobre les fraccions multiproducte, vidre i orgànica. També inclou un joc educatiu, format per una ruleta on cal contestar qüestions relatives als residus, al seu reciclatge i a la prevenció de residus

L’ECOESTACIÓ es pot ubicar a diferents espais de la via pública i està previst que recorri els diversos municipis de març a octubre. Durant els mesos més freds farà visites a les escoles.

El disseny, creació i la producció de L’ECOESTACIÓ s’ha impulsat des del Consell Comarcal d’Osona i RRO i ha estat finançat per RRO, Ecoembes i Ecovidrio.