L’increment de la fracció rebuig, o sigui, la fracció que no és reciclable dels nostres residus, és un fet que preocupa a qualsevol Ajuntament, degut a que els preus per dipositar aquesta fracció a l’abocador d’Orís són cada vegada majors per la pujada anual del cànon d’abocador.

És davant aquest fet que l’Ajuntament juntament amb RRO ha engegat una campanya per tal de millorar els resultats de recollida selectiva, que han anat baixant progressivament en els últims anys. S’ha portat a terme una bustiada per recordar a tota la població en quines fraccions cal separar la brossa i quins dies toca baixar cada bossa i alhora avisar de que no es recollirà la brossa mal seleccionada.

A les bosses que s’han deixat incorrectament, se’ls deixarà un adhesiu amb una gota vermella i no es recolliran.

L’Ajuntament també s’està plantejant fer un control d’accés a l’àrea d’emergència, ja que l’àrea, tot i estar pensada per situacions puntuals en què la població no pugui deixar la seva bossa a la porta, s’està fent servir com a punt habitual per llençar la brossa sense seleccionar i s’omple a uns ritmes massa elevats. Actualment l’àrea ja disposa de càmeres de videovigilància.

Podeu veure com cal treure els residus aquí:

Guia residus Roda

Per dubtes i informació podeu trucar al telèfon gratuït de RRO, 900 102 989