El dies 15 i 16 de gener, tècnics de Recollida de Residus d’Osona, juntament amb l’alcalde i regidors de Sant Vicenç, hem realitzat a Vila-seca i a Sant Vicenç dues sessions informatives del nou sistema de recollida de residus porta a porta, que comença a aquests dos nuclis el proper dilluns 2 de febrer.

Aquest sistema consisteix en retirar les deixalles, prèviament seleccionades a casa, davant del portal de cada domicili, seguint un calendari establert. El “porta a porta” garanteix la recuperació de molts materials que ara es llencen a l’abocador i per tant comporta un benefici ambiental i econòmic pel municipi.

Les xerrades s’han dut a terme a la Torre de les Monges i a l’Aula de Cultura. A Vila-seca hi han assistit unes 40 persones i a Sant Vicenç unes 170, les quals han tingut oportunitat d’expressar tots els seus dubtes i comentaris en relació el nou sistema. Al final de cada sessió s’ha sortejat un fantàstic robot-escombra i s’han repartit els kits del porta a porta, que inclouen un cubell airejat per la matèria orgànica, dos paquets de bosses compostables, un imant amb el calendari de recollida i informació sobre residus.