A partir del mes de juny s’implantarà el porta a porta tecnològic a Calldetenes, del qual s’ha informat a través d’una carta casa per casa.

Es lliurarà un nou cubell per la matèria orgànica que tindrà un xip electrònic. El xip estarà associat a cada llar, de manera que es podrà conèixer la participació i les incidències de la població d’una manera automatizada. Aquest fet permetrà poder fer accions d’informació només a aquells usuaris que ho requereixen o dissenyar campanyes específiques per a usuaris que no utilitzen el servei.

Aquest cubell es podrà recollir gratuïtament al vestíbul de l’Ajuntament els dies:

– horari de matí de 10h a 15h: dies 10, 14, 16 i 18 de juny

– horari de tarda de 15h a 19h: dies 11, 15 i 17 de juny.

El nou cubell xipat serà el cubell que cal treure a l’exterior. El cubell petit actual es podrà mantenir per tenir a la cuina, de manera que serà només per ús interior, fent que sigui més higiènic i que sempre el tinguem disponible, ja que podrem traspassar la bossa compostable al nou cubell quan la tinguem plena.

D’altra banda, un objectiu més a mitjà termini és poder tenir una taxa de pagament per participació més justa, i beneficiar als veïns i veïnes que reciclen bé, de manera que qui no participi o no seleccioni els residus, pagarà més, seguint el principi de “qui contamina paga”.

L’àrea d’aportació amb control d’accés que hi ha instal·lada a Calldetenes ja permet tenir un control de quins usuaris fan ús de l’àrea d’emergència, i s’evita l’accés a usuaris d’altres municipis.

Si teniu dubtes sobre el porta a porta, trobareu informació i el calendari de recollida a l’apartat “municipis/calldetenes” d’aquest web o podeu trucar-nos al telèfon gratuït 900 102 989.

Per més informació: trip_Calledetenes_xipatge

Butlleta per venir a recollir el cubell: butlleta cubell_a4