La setmana del 5 d’octubre començarà a les Masies de Roda un nou sistema de recollida de residus. El nou sistema combinarà la recollida porta a porta per les fraccions multiproducte i rebuig, i el compostatge comunitari per la fracció orgànica.

Ja s’ha informat als veïns del nou sistema i durant la setmana que ve, el dia 25 de setembre de 16h a 20h i el 26 de setembre de 10h a 14h, es repartirà el material i cubells als veïns.

Durant aquests dies ja s’han instal·lat la majoria dels compostadors comunitaris on caldrà dipositar les restes de menjar i jardineria. Els compostadors estaran repartits per tot el municipi, de manera que tothom en tindrà un de proper, i s’obriran amb una targeta electrònica personal. Aquest projecte de compostatge està coordinat pel Centre Tecnològic BETA (Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia Ambiental i Alimentària) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i està finançat per la Unió Europea, dins el marc del projecte de recerca científica DECOST (Decentralized Composting in small to medium towns) que desenvolupa, durant tres anys, un nou marc de gestió municipal dels residus orgànics per a ciutats petites i mitjanes de l’arc mediterrani. El manteniment dels compostadors es realitzarà 2 o 3 cops per setmana per part de la UVic.

En el cas dels contenidors del carrer, es retiraran just abans de l’inici de la recollida porta a porta, els dies 2 i 3 d’octubre. Els contenidors de vidre no es retiraran, ja que la recollida d’aquesta fracció es continuarà fent amb el mateix sistema, i tothom disposarà d’un contenidor de vidre proper. Per les cases disseminades que no se’ls recull porta a porta, el municipi habilitarà una àrea d’aportació de residus que estarà tancada amb clau. Tots els veïns disposaran d’una targeta electrònica personal (associada a cada usuari) que els permetrà obrir l’àrea en moments puntuals que no puguin fer l’aportació a la porta (per exemple, quan marxen de vacances i necessiten llençar tots els residus).

Trobareu tota la informació detallada de com treure els residus a l’apartat del municipi: https://residus.ccosona.cat/municipis/les-masies-de-roda/

Infografia nou sistema MdR