L’Ajuntament de Vic dóna a conèixer la nova marca osonenca de millora de la recollida selectiva, Tu Tries, rotulant d’una manera ben vistosa els autobusos urbans.
Específicament, a Vic l’han adaptat per crear la marca Tu Tries Bé, amb un nou web on es pot trobar tota la informació de la ciutat en matèria de residus:
https://tutries.vic.cat/
Com la resta de Catalunya, un dels reptes principals que té la ciutat és la millora de la recollida de matèria orgànica al municipi, que és la fracció que se separa menys selectivament, ja que molts ciutadans l’ajunten amb la fracció rebuig. La orgànica que acaba al contenidor gris de rebuig, no es pot compostar i acaba dins del dipòsit controlat. En canvi, si es llença al contenidor marró d’orgànica, acaba a la planta de compostatge i se’n extreu un nou producte (el compost).

I vosaltres, ja separeu la fracció orgànica?