El municipi de Montesquiu implanta el sistema de recollida selectiva, unint-se als més de 20 municipis que ja l’han implantat a la comarca.

La campanya s’iniciarà a mitjans de juny i constarà de tres sessions informatives, el repartiment de material als habitatges, les visites a activitats comercials i la retirada dels contenidors de la via pública.

La recollida porta a porta començarà el 18 de juny. Des d’aquest dia, els habitatges del nucli urbà cada dia hauran de deixar els residus al portal al vespre-nit tenint en compte el calendari setmanal. La fracció orgànica s’haurà d’aportar amb bossa compostable dins del cubell marró. El multiproducte s’aportarà amb bossa i el vidre i la fracció resta amb el cubell verd. El tèxtil sanitari (bolquers, compreses…) es podrà treure els dies de fracció resta i d’orgànica amb una bossa a part i ben lligada.

Els cubells estaran xipats per tal de poder conèixer la participació i la millora de la recollida selectiva i, en un futur, per poder implantar una taxa de recollida justa.

Es disposa d’una àrea d’aportació de residus amb control d’accés, a la carretera C-17, entre Montesquiu i Sant Quirze de Besora, perquè en moments puntuals els veïns/es puguin aportar-hi les deixalles si no poden deixar les deixalles a la porta.

Els següents tres dies es faran unes sessions informatives on tothom qui ho desitgi hi podrà assistir per aclarir els seus dubtes:

  • Dimarts 4 de juny a les 16 h a l’Espai Activa’t.
  • Dijous 6 de juny a les 19 h a la Sala U d’octubre.
  • Dissabte 8 de juny a les 11 h a la Sala U d’octubre.

REPARTIMENT DEL MATERIAL

Per poder fer la recollida porta a porta, a cada habitatge de Montesquiu se li lliurarà els cubells per l’orgànica, vidre i resta, un paquet de bosses compostables, una clau per accedir a l’àrea d’emergència i material informatiu.

Es pot recollir el material a Sala U d’octubre els dies següents:

  • Dimecres 12 de juny: de 15 h a 20 h
  • Dijous 13 de juny: De 9 h a 15 h
  • Divendres 14 de juny: de 15 h a 20 h
  • Dissabte 15 de juny: de 9 h a 13 h

Per poder recollir el material els montesquiuencs/es hauran de portar hauran de portar omplert i signat el formulari que els hi ha entregat l’Ajuntament a través de la bustiada i també un document acreditatiu on surti l’adreça. En el cas que algú no hagi rebut el formulari, al punt de recollida de cubells n’hi haurà més i a més, es podran demanar dubtes.

Si algú per qüestions d’horaris no pot recollir els cubells durant les dates proposades, ho pot delegar a una altra persona, donant-li el seu formulari omplert i signat.

L’horari per treure les deixalles és a la nit, de 20 h a 22 h davant la porta. Dimarts 18 de juny serà el primer dia de recollida i, per tant el dilluns al vespre ja podreu deixar el cubell de la fracció resta al portal de casa.

Si teniu qualsevol dubte sobre el porta a porta, podeu trucar al telèfon gratuït 900 102 989.

Per a més informació:

Tríptic informatiu