L’ecoestació participa en la campanya de millora de la recollida selectiva: “Tu tries bé” que es porta a terme a la ciutat de Vic i ha acompanyat les activitats dels informadors des de la carpa ambiental que es desplaça per tota la ciutat. Aquesta setmana hem visitat el centre de la ciutat, ens hem situat al del Parc Balmes i la Rambla del Passeig, dues vies d’accés a la plaça Major.

El Consell Comarcal d’Osona juntament amb Recollida de Residus d’Osona ha creat una nova marca per a la gestió dels residus que substitueix la marca “Recicla” utilitzada durant els últims anys. Durant la visita s’ha incorporat la nova imatge i els nous materials de comunicació com ara les càpsules que expliquen com podem millorar per realitzar correctament la tria de les deixalles a casa. Podeu veure les càpsules a les pantalles de l’ecoestació i també al seu canal de RRO -Ecoestació a Youtube.

La campanya pretén millorar els nivells de recollida actuals xifrats en un 50%, i acostar-se cada cop més a les xifres fixades per les directives europees que recomanen un percentatge entre un 65-70%. En el cas de la fracció orgànica hi ha molt camí per recórrer ja que només recollim un 22% dels que es generen. Podeu veure-ho millor a la càpsula 2 que en parla: Tu Tries Capsula 2 – Fracció orgànica al Rebuig

capsules informatives

Les noves càpsules informatives de la campanya Tu Tries.